Blåbärsmuffins med vaniljsås

Blåbärsmuffins med vaniljsås, ca. 14 st.
Ingredienser:
ca 4 dl sempers fin mix
125 g smör, rumstempererat*
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
ca 220 g blåbär
ca 110 g vaniljsås*
Gör så här:
1. Ställ in ugnen på 200 grader.
2. Skär smöret i tärningar och häll ner i en matberedare. Tillsätt alla torra ingredienser.
3. Knäck äggen och tillsätt ett ägg i taget. Låt matberedaren arbeta tills smeten har blivit helt slät. Tillsätt blåbär, rör om med en sked för att fördela blåbären i smeten.
4. Fyll ca. 14 muffinsformar till en hälften med smet. Jag brukar använda två skedar för att fylla formarna.
5. Grädda muffinsen i ugnen i ca. 20 min.
6. Låt muffinsen svalna. Gör sedan ett hål mitt i muffinsen, med hjälp av en äppelurkärnare, nästan ända ner till botten och fyll med vaniljsås.
* Använd laktosfria alternativ så är muffinsen även laktosfria.
Hoppas det ska smaka ♡
Åhh vad gott!