Blåbärsmuffins med vaniljsås

 
 
 
 
 
 
 
Blåbärsmuffins med vaniljsås, ca. 14 st.
 

Ingredienser:
 
ca 4 dl sempers fin mix
125 g smör, rumstempererat*
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
ca 220 g blåbär
ca 110 g vaniljsås*
 
Gör så här: 
 
1. Ställ in ugnen på 200 grader.
2. Skär smöret i tärningar och häll ner i en matberedare. Tillsätt alla torra ingredienser.
3. Knäck äggen och tillsätt ett ägg i taget. Låt matberedaren arbeta tills smeten har blivit helt slät. Tillsätt blåbär, rör om med en sked för att fördela blåbären i smeten.
4. Fyll ca. 14 muffinsformar till en hälften med smet. Jag brukar använda två skedar för att fylla formarna. 
5. Grädda muffinsen i ugnen i ca. 20 min. 
6. Låt muffinsen svalna. Gör sedan ett hål mitt i muffinsen, med hjälp av en äppelurkärnare, nästan ända ner till botten och fyll med vaniljsås.
 
* Använd laktosfria alternativ så är muffinsen även laktosfria. 
 
 
Hoppas det ska smaka ♡
 
 
 
 
 
 
#1 - - Maja:

Åhh vad gott!

Svar: Tack snälla, blåbärsmuffins är aldrig fel! :) Kram ♡
Tinas glutenfria