Chokladtårta med jordgubbar
Igår var det en av mina kollegors sista dag hos oss, då bjuder vi på tårta á la Tina! :)

Chokladtårta med jordgubbar
Ingredienser
Botten:
2 dl semper fin mix
4 st ägg
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör/margarin
3 msk kakao
ca 50 g 70 % choklad
Fyllning 1:
ca. 150 g dulche de leche (karamelliserad mjölk)
2 bananer
Fyllning 2 & topping:
200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
Garnering:
ca. 500 g jordgubbar
ca 20 g mörk choklad
Gör så här:
1. Ställ in ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt, vispa i ca 2-3 minuter. Tillsätt mixen, lite i taget och bakpulver. Vispa ihop smeten.
3. Smörj in en bakform, ca. 27 cm. Grädda botten längst ner i ugnen i ca. 30 min. Låt kakan svalna.
4. Skär tårtan till tre lika stora bottnar.
5. Fyll den understa botten med dulche de leche (karamelliserad mjölk) och 2 skivade bananer.
6. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad. Låt svalna.
7. Vispa grädden och tillsätt den smälta chokladen.
8. Lägg på nästa botten. Bred över hälften av chokladmoussen över botten.
9. Lägg på locket till tårtan och bred över den sista delen av chokladmoussen, lite "slarvigt". Smeta över allt innehåll på toppen av botten. Använd sedan en tårtspackel till att dra ut moussen, som "väller ut" från botten, runt kanterna.
10. Skiva jordgubbarna och lägg på tårtan. Riv över den mörka chokladen.

Hoppas det ska smaka ♡