Havrerutor med äpple & en nypa kanel
Det här brödet har blivit en liten favorit, det blev väldigt gott och luftigt. :) Hoppas du också kommer att tycka om det! :) Om du inte vill ha kanel i brödet, så är det bara att hoppa över den. Jag tyckte det var lite roligt med en liten "tvist". :)

Havrerutor med äpple & en nypa kanel
Ingredienser:
5 dl filmjölk*
25 g jäst
50 smält smör*
1 msk fiberhusk
1/2 dl hirsflingor
ca 120 g bovetemjöl
ca 90 g rivet äpple
1 dl boveteflingor
ca 2 dl havregryn, ren havre
1 tsk salt
ca 135 g jyttemjöl, teff
Gör så här:
1. Blanda jäst, filmjölk, fiberhusk och det smälta smöret i en hushållsassistent. Låt degen jäsa i ca. 10 min.
2. Tillsätt hirsflingor, boveteflingor, bovetemjöl, havregryn, sirap, kanel, salt och det rivna äpplet. Låt assistenten arbeta degen i ca. 10-15 min.
3. Låt degen jäsa i bunken, övertäckt med plastfolie, i kylskåpet i ca. 1 1/2 timme.
4. Ställ in ugnen på 225 grader.
5. Häll brödet i en ugnsform klädd i bakplåtspapper, ca 24*30 cm. Fördela degen jämnt i formen, använd gärna en slickepott. Låt brödet jäsa i ca. 30 min. under en bakduk i rumstemperatur.
6. Pensla brödet med lite matolja och strö över lite boveteflingor.
7. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca. 20-22 min.
* Använd laktosfria alternativ så är brödet även laktosfri.
Vill även passa på att önska dig en riktigt trevlig helg! ♡
Hoppas det ska smaka ♡
Mumsigt :D