Ugnsrostad sötpotatis & stekt fläskfilé
Igår bestod middagen av ugnsrostad sötpotatis med stekt fläskfilé och tzatziki. Fläskfilén kryddade jag med en blandning av olika kryddor, min egna grillkrydda. :) Det blev väldigt gott :)

Ugnsrostad sötpotatis, 4 port.
Ingredienser:
ca. 800 g sötpotatis
3/4 dl olivolja
1 nypa flingsalt
2/3 tsk timjan
Svartpeppar
Gör så här:
1. Ställ in ugnen på 200 grader.
2. Skala sötpotatisen (alternativt putsa den om du vill behålla skalet) och skär den i tunnare stavar.
3. Lägg sötpotatisen i en ugnsform och häll över olivoljan. Blanda runt och krydda sötpotatisen.
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 25-30 min.
Stekt fläskfilé
ca. 800 g fläskfilé
1. Putsa fläskfilén från fett och senor. Skär den sedan i ca. 1 cm tjocka skivor. Låt den stekas i ca. 5 min på varje sida tills den fått en gyllene färg på varje sida. Krydda med tinas grillkrydda.
Tinas grillkrydda
Ingredienser:
ca. 1 tsk malen svartpeppar
ca. 1 tsk cayennepeppar
ca. 1 tsk vitlökspulver
ca. 1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
Gör så här:
1. Häll ner alla kryddor i ett glas/mugg och blanda runt.
Det blir ganska mycket kryddblandning, så krydda med så mycket krydda du vill ha och spara resten. :)
Receptet på min tzatziki hittar du här: http://tinasglutenfria.se/2015/february/tzatziki.html
Hoppas det ska smaka ♡
Mums!