Ugnsrostad sötpotatis & stekt fläskfilé

 
 
Igår bestod middagen av ugnsrostad sötpotatis med stekt fläskfilé och tzatziki. Fläskfilén kryddade jag med en blandning av olika kryddor, min egna grillkrydda. :) Det blev väldigt gott :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Ugnsrostad sötpotatis, 4 port.
 
Ingredienser:
 
ca. 800 g sötpotatis
3/4 dl olivolja
1 nypa flingsalt
2/3 tsk timjan
Svartpeppar
 
Gör så här: 
 
1. Ställ in ugnen på 200 grader.
2. Skala sötpotatisen (alternativt putsa den om du vill behålla skalet) och skär den i tunnare stavar. 
3. Lägg sötpotatisen i en ugnsform och häll över olivoljan. Blanda runt och krydda sötpotatisen.
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 25-30 min. 
 
 
Stekt fläskfilé
 
ca. 800 g fläskfilé
 
1. Putsa fläskfilén från fett och senor. Skär den sedan i ca. 1 cm tjocka skivor. Låt den stekas i ca. 5 min på varje sida tills den fått en gyllene färg på varje sida. Krydda med tinas grillkrydda.
 
 
Tinas grillkrydda
 
Ingredienser:
 
ca. 1 tsk malen svartpeppar
ca. 1 tsk cayennepeppar
ca. 1 tsk vitlökspulver
ca. 1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
 
Gör så här: 
 
1. Häll ner alla kryddor i ett glas/mugg och blanda runt. 
 
Det blir ganska mycket kryddblandning, så krydda med så mycket krydda du vill ha och spara resten. :)
 
 
Receptet på min tzatziki hittar du här: http://tinasglutenfria.se/2015/february/tzatziki.html
 
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
 
En kommentar publicerat i Fläskfilé, potatis;
Taggar: fläskfilé, glutenfri, glutenfritt, stekt fläskfilé, sötpotatis, tinas grillkrydda, tzatziki, ugnsrostad sötpotatis
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums!