Chokladbollar med kaffe

 
 
 
 
 
 
 
 
Chokladbollar med kaffe, ca. 25 st. 
 
Ingredienser
 
7 dl havregryn, ren havre
200 g smör/margarin*
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kaffe
3 1/2 msk kakao
 
Garnering
 
Pärlsocker, kokos eller strössel
 
 
Gör så här
 
1. Häll havregrynen i en matberedare, tillsätt det rumstempererade smöret i tärningar. Låt matberedaren gå tills smöret och grynen bildat en massa.
 
2. Tillsätt kakao, kaffe, socker och vaniljsocker. Låt matberedaren jobba tills smeten är brun och kladdig. 
 
3. Forma smeten till små runda bollar, doppa sedan i valfri garnering. 
 
Låt chokladbollarna stå kallt en stund innan servering, så dem är hårda. Det går även att frysa in chokladbollarna i frysen och ta fram vid senare tillfälle.
 
*Använd laktosfritt smör/margarin så är chokladbollarna även laktosfria.
 
 
Hoppas det ska smaka!