Prinsesstårta
Den här supergoda tårtan gjorde jag till min födelsedag då jag firade tillsammans med stora delar av min familj. Den blev väldigt god och lyckad. Denna gång köpte jag dock färdiga bottnar för att tiden inte räckte till. Receptet på min hemgjorda tårtbotten hittar du här.

Prinsesstårta
Fyllning
1 1/2-2 dl jordgubbssylt (utan bitar)
2 dl vaniljkräm
4 dl vispgrädde
Topping
1 marsipanlock
ca. 1 tsk matolja
Florsocker
Gör så här
1. Täck det undre lagret av tårtbotten med jordgubbssylten. Bred ut den i ett jämnt lager över botten.
2. Vispa ihop vaniljkrämen och låt den stelna i kylskåp i några minuter. Vispa under tiden grädden, hårt. Blanda sedan ihop vaniljkrämen och vispgrädden med slickepott/sked. Bred ut vaniljgrädden över den andra botten i ett jämnt lager, ca 1/3 av vaniljgrädden. Resterande 2/3 breder du över den översta botten. i mitten av tårtan gör du som en kulle.
3. Pensla marsipanlocket med ett tunt lager matolja, detta för att marsipanen inte ska "svettas". Täck över tårtan med marsipanlocket och strö över lite florsocker. Jag brukar använda mig av en tesil, tycker att det är det bästa verktyget för att inte få ett överflöd av florsocker på tårtan. :)
Hoppas det ska smaka ♡