Bovetefrallor med äpple

 
 
 
 
 
 
Bovetefrallor med äpple
 
Ingredienser
 
25 g jäst
2 msk fiberhusk
5 dl vatten
1 skalat & rivet äpple
ca 700 g bovetemjöl + extra till utbakning
1 dl pumpafrön
1/2 dl ljus sirap
2 msk chiafrön
250 g keso*
50 g smör, rumstempererat*
 
Pensling
 
2 msk matolja 
 
Gör så här
 
1. Värm vattnet i en kastrull till ca 37 grader.
2. Smula jästen i en hushållsassistent, tillsätt fiberhusken och vattnet. Låt assistenten arbeta tills jästen lösts upp. Låt jäsa i ca. 10 min. 
3. Tillsätt keso, det rivna äpplet, alla torra ingredienser och sirapen. Häll ner lite bovetemjöl i taget. 
4. Skär smöret i tärningar och häll ner i hushållsassistenten. 
5. Låt degen jäsa under en bakduk i ca. 1 h. 
6. Ställ in ugnen på 225 grader.
7. Forma degen till ca. 10 bullar. Pensla med olja. 
8. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20 min. 
 
*Använd laktosfria alternativ för att göra brödet laktosfritt. 
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Matbröd
Taggar: Tinas glutenfria, bovetemjöl, bröd, glutenfritt, glutenfritt bröd, laktosfritt, matbröd, nybakat, vetefritt, äggfritt