Bovetefrallor med morötter

 
 
 

 
 
Bovetefrallor med morötter
 
Ingredienser
 
25 g jäst
2 msk fiberhusk
5 dl vatten
4 små rivna morötter
1 msk vallmofrön
ca 700-750 g bovetemjöl + extra till utbakning
1 dl pumpafrön
1/2 dl ljus sirap
2 msk chiafrön
250 g keso*
 
 
Pensling & Topping
 
2 msk matolja 
ca 2 tsk vallmofrön
 
Gör så här
 
1. Värm vattnet i en kastrull till ca 37 grader.
2. Smula jästen i en hushållsassistent, tillsätt fiberhusken och vattnet. Låt assistenten arbeta tills jästen lösts upp. Låt jäsa i ca. 10 min. 
3. Tillsätt keso, rivna morötter, alla torra ingredienser och sirapen. Häll ner lite bovetemjöl i taget. 
4 Låt degen jäsa under en bakduk i ca. 1 h. 
5. Ställ in ugnen på 225 grader.
6. Forma degen till ca. 12 bullar. Pensla med olja. 
7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20 min. 
 
*Använd laktosfria alternativ för att göra brödet laktosfritt. 
 
Hoppas det ska smaka 
 
Lämna kommentar publicerat i Matbröd
Taggar: Bovetefralor med morötter, Keso, Tinas glutenfria, baka, baka glutenfritt, bovetefrallor, glutenfritt, laktosfritt, morötter, äggfritt