Lingon & blåbärsfrallor

 
 
 
 
 
 
 
 
Lingon & blåbärsfrallor, ca. 10-12 st
 
Ingredienser
 
ca 40 g jäst
50 g smör*
5 1/2 dl mjölk*
ca 1 1/2 msk fiberhusk
ca 600 g semper grov mix
1 1/2 dl pofiber
1 1/2 dl ren havre
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl frysta lingon
1/2 dl frysta blåbär
1 msk chiafrön
1 msk mortlad anis
1 msk mortlad fänkål
 
ca. 2 msk matolja till pensling
 
Gör så här
 
1.Smula ner jästen i hushållsassistenten. Tillsätt fiberhusken.
2. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till ca. 37 grader. Häll ner i hushållsassistenten. Låt assistenten arbeta tills jästen lösts upp. Låt jäsa i ca. 10 min.
3. Tillsätt alla torra ingredienser, häll i lite av mjölmixen i taget. Låt hushållsassistenten arbeta degen under tiden du tillsätter ingredienserna. Tillsätt ljus sirap, lingon & blåbär. Låt assistenten arbeta i ca. 5 min. 
4. Ställ in ugnen på 225 grader.
5. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i ca. 30-40 min. 
6. Forma degen till ca. 10-12 runda små bullar. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla brödet med matolja. 
7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 15-20 min. 
 
 
*Använd laktosfria alternativ för att göra brödet laktosfritt. 
 
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Matbröd
Taggar: Tinas glutenfria, blåbär, bröd, frallor, glutenfritt, glutenfritt bröd, laktosfritt, lingon, lingon & blåbärsfrallor, matbröd, äggfritt