Mammas spätta ♡

 
 
Det här har varit en riktig klassiker hemma i mitt barndomshem, en currydoftande rödspätta. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Mammas spätta, 4 port. 
 
Ingredienser
 
ca. 3 dl ris
ca. 6 dl vatten
ca 1 tsk curry
1 krm gurkmeja
Salt
 
5 dl vispgrädde*
300 g rödspätta
ca 2 dl tinade eller färska räkor
2 msk dill
ca. 1 tsk curry
Salt
Svartpeppar
 
Gör så här
 
1. Häll vattnet i en kastrull, låt koka upp. Tillsätt salt, curry, gurkmeja & ris.
2. Koka upp rödspättan i ca. 2-3 min. på låg värme. Tills spättan blivit vit. Krydda med salt och peppar.
3. Vispa grädden lätt fluffig. Ta ca. 3 dl vispgrädde över till en annan bunke och blanda i curryn.
4. Häll riset i en gryta, lägg på spättan och häll över currygrädden. Låt stå i ca. 5 min, tills grädden värmts upp. Häll på resten av vispgrädden ovanpå. Strö på räkor, dill och lite curry på grädden. Färdigt att servera. 
 
* Använd laktosfritt alternativ för att göra rätten laktosfri. 
 
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Fisk
Taggar: Tinas glutenfria, glutenfritt, laktosfritt, mammas spätta, middagstips