Chili con carne

Chili con carne
Ingredienser
500 g nötfärs
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 gul lök
1 röd peppar
1 burk vita bönor i tomatsås
ca 150 g passerade tomater
2 dl creme fraiche*
2 vitlöksklyftor
ca 1/2 dl tomatpure
1 msk majsstärkelse
Salt
Peppar
Gör så här
1. Tärna den gula löken i små, små tärningar. Häll ner i en gryta tillsammans med lite smör och nötfärsen. Låt fräsa i ca. 10 min tills köttfärsen fått färg.
2. Tillsätt passerade tomater, vita bönor i tomatsås, creme fraiche, tomatpuré och pressa ner vitlöken i grytan. Krydda.
3. Skär paprikan i stavar och häll ner i grytan.
4. Skär röd peppar i små bitar och häll ner i grytan. Rör om. Låt stå på spisen och puttra i ca. 20 min. Smaka av och krydda tills du fått grytan så smakrik som du vill ha den.
5. Tillsätt maizena och låt puttra ytterliggare 10-15 min.
*Använd laktosfritt alternativ, så är rätten även laktosfri.
Hoppas det ska smaka! ♡
Mumsigt :D