Chili con carne

 
 
 
 
 
 
 
 
Chili con carne
 
Ingredienser
 
500 g nötfärs
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 gul lök
1 röd peppar
1 burk vita bönor i tomatsås
ca 150 g passerade tomater
2 dl creme fraiche*
2 vitlöksklyftor
ca 1/2 dl tomatpure
1 msk majsstärkelse
Salt
Peppar
 
Gör så här
1. Tärna den gula löken i små, små tärningar. Häll ner i en gryta tillsammans med lite smör och nötfärsen. Låt fräsa i ca. 10 min tills köttfärsen fått färg. 
2. Tillsätt passerade tomater, vita bönor i tomatsås, creme fraiche, tomatpuré och pressa ner vitlöken i grytan. Krydda.
3. Skär paprikan i stavar och häll ner i grytan. 
4. Skär röd peppar i små bitar och häll ner i grytan. Rör om. Låt stå på spisen och puttra i ca. 20 min. Smaka av och krydda tills du fått grytan så smakrik som du vill ha den.
5. Tillsätt maizena och låt puttra ytterliggare 10-15 min.  
 
 
*Använd laktosfritt alternativ, så är rätten även laktosfri. 
 
 
 
Hoppas det ska smaka! ♡
 
 
 
En kommentar publicerat i Färsrätter
Taggar: Chili con carne, Tinas glutenfria, glutenfri, glutenfritt, laktosfri, middag, middagstips
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D

Svar: Tack! :)
Tinas glutenfria