Daimfondant

 
 
I torsdags serverade jag dessa goda daimfondanter till efterrätt. Dem fick högsta betyg av mina gäster, hoppas att du också tycker om dem. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Daimfondant, 6 st.
 

Ingredienser
 
200 g ljus choklad
1 dubbel daim
ca. 225 g smör
60 g 70 % choklad
3 ägg
3 äggulor
1 dl rörsocker
3/4 dl semper fin mix
 
Gör så här
 
1. Ställ in ugnen på 225 grader.
2. Smält smöret och chokladen i en kastrull. Låt svalna.
3. Vispa försiktigt ihop ägg, gulor, rörsocker för hand. Försök att få i så lite luft som möjligt. Sikta ner mjölmixen och vispa försiktigt. Häll ner den smälta chokladen och smöret. Vispa försiktigt.
4. Häll ner smeten i 6 st. muffinsforma, fyll ca 2/3 av formen.
5. Grädda mitt i ugnen i ca. 9-10 min. Kanterna ska vara gräddade men mitten lös.
6. Låt fondanterna svalna i några minuter innan du försiktigt tar loss formarna.
 
Servera gärna med en klick vispgrädde och färska bär. :)
 
Hoppas det ska smaka