Morotsfrallor
När jag bakar bröd vill jag helst att det ska gå snabbt. Speciellt på helgen, då kan man unna sig nybakat bröd till frukost utan att det tar hela morgonen. Dessa frallor är helt perfekta - snabba, enkla och GODA! :) Hoppas du ska tycka om dem.

Morotsfrallor, 8 st.
Ingredienser
25 g smör/margarin*
25 g jäst
3 dl mjölk*
3/4 dl psylliumfröskal
ca 300 g semper grov mix
1 dl pumpakärnor
ca 1 1/3-2 dl pofiber
2 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
2 stora rivna morötter
Topping
Matolja
ca 1/2 dl pumpakärnor
Gör så här
1. Ställ in ugnen på 250 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till ca 37 grader.
3. Smula jästen i en assistent. Häll över mjölken.
4. Tillsätt mjölmixen, pofiber, rivna morötter, salt och sirap. Låt assistenten arbeta i ca 5 min.
5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 20 min.
6. Ta fram en plåt och häll på ungefär en kaffekopp vatten på plåten. Ställ in plåten längst ner i ugnen.
7. Dela in brödet i ca 8 små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
8. Pensla brödet med matolja och strö över lite pumpakärnor.
9. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 15 min.
* Använd laktosfria alternativ så är brödet även fritt från laktos.
Hoppas det ska smaka ♡