Tinas Moussaka

 
 


 
 
Tinas Moussaka
 
Ingredienser
 
ca. 300 g aubergine
2 potatisar, lätt kokta
 
Köttfärssås
 
ca. 600g nötfärs
390 g finkrossade tomater, basilika
1 riven gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 nypor kanel
Salt
Svartpeppar
 
Ostsås
 
4 dl mjölk*
ca 1 1/2 dl riven ost*
1 krm muskotnöt
2 1/2 msk majsstärkelse
 
Topping
 
ca. 100 g riven ost
 
Gör så här: 
 
1. Ställ in ugnen på 225 grader. 
2.Stek nötfärsen tillsammans med den rivna gula löken och pressade vitlöken. Krydda. Tillsätt krossade tomater. Låt puttra på låg värme i ca. 10 min. 
3. Häll mjölken i en kastrull, tillsätt osten, muskotnöt och majsstärkelse. Koka upp under omrörning tills osten har smält. 
4. Skär auberginen och potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Stek auberginen i lite olivolja på låg värme i ca. 1 min på varje sida. 
5. Häll i lite köttfärs i en smörad ugnsform, lägg på potatisen, häll på resten av köttfärssåsen, lägg på aubergineskivorna och häll över ostsåsen. Strö på den rivna osten. 
6. Grädda mitt i ugnen i ca. 30 min. 
 
 
* Använd laktosfria alternativ så är kakan även fri från laktos.
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Färsrätter, Gratänger;
Taggar: Tinas glutenfria, aubergine, glutenfri, glutenfritt, köttfärssås, laktosfri, laktosfritt, middag, middagstips, moussaka, potatis