Mintkladdkaka med en nypa kardemumma

Mintkladdkaka med en nypa kardemumma
Ingredienser
2 äggulor
2 äggvitor
150 g smör*
2 dl strösocker
100 g mörk choklad, mint*
1 krm kardemumma
1 1/4 dl semper fin mix
Gör så här
1. Ställ in ugnen på 150 grader..
2. Häll äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
4. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Låt svalna en liten stund.
5. Häll ner det smälta smöret och chokladen i bunken med gulorna. Vispa ihop smeten med en handvisp.
Tillsätt lite av mjölmixen i taget, vispa.
6. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret tills smeten är fast. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det rinner. Ta en slickepott och rör ner äggvitorna i chokladsmeten. Rör om försiktigt med en slickepott.
7. Häll smeten i en smörad form, ca 27 cm.
8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min.
Låt kakan svalna och stå i kylskåp i några timmar före servering.
* Använd laktosfria alternativ så är kakan även fri från laktos.
Hoppas det ska smaka ♡