Fiskgryta

 
 
Det här är en av dem godaste fiskgrytorna jag har ätit, lagom het och väldigt smakrik. Hoppas att du ska tycka om den! :)
 
 
 
 
 
 
 
Fiskgryta
 
Ingredienser
 
ca. 360 g laxfiléer
120 g skalade räkor (ta gärna i mera räkor)
1 pressad lime
Limeskal från 1/2 lime
1 1/2 röd chili
2 tsk majsstärkelse
2 gula lökar
400 g kokosgrädde
500 g finkrossade tomater
2 1/2 msk fiskfond
1 stor vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad koriander
2 dl vatten
4 salladslökar
Olivolja
Salt
 
Gör så här
 
1. Skär fisken i ca. 2-3 cm stora bitar och lägg ner i en bunke. Pressa över lime, salta och riv över limeskalet. Rör om. Låt stå framme i rumstemperatur. 
2. Skala löken och skär den gula löken i små bitar. Skär vitlöken i tunna, tunna skivor (eller pressa den). Häll olivolja i en gryta och låt löken fräsa på låg värme.
3. Skär chilifrukten mitt i tu och kärna ur den. Hacka den fint och häll ner chilibitarna tillsammans med löken i grytan. 
4. Häll ner krossade tomater, vatten, fiskfond, persilja och koriander i grytan. Rör om och låt koka upp i ca. 10 min. 
5. Tillsätt kokosgrädden och fiskbitarna. Rör om. Låt grytan koka upp i ca. 7 min. Stäng av plattan, låt dock grytan stå kvar på spisen. Häll ner räkorna i grytan och låt stå i ca. 1-2 min. 
6. Skär salladslöken i tunna skivor och strö över grytan. 
 
Servera grytan tillsammans med nykokt ris & gärna en liten klick aioli på toppen. :)
 
Hoppas det ska smaka! 
 
 
 
Kram Tina
Lämna kommentar publicerat i Fisk
Taggar: Tinas glutenfria, fiskgryta, glutenfritt, gryta, laktosfritt, lax, middag, middagstips, ris