Mintkladdkaka med en nypa kardemumma

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mintkladdkaka med en nypa kardemumma
 
Ingredienser
 
2 äggulor
2 äggvitor
150 g smör*
2 dl strösocker
100 g mörk choklad, mint*
1 krm kardemumma
1 1/4 dl semper fin mix
 
Gör så här
 
1. Ställ in ugnen på 150 grader..
2. Häll äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
4. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Låt svalna en liten stund. 
5. Häll ner det smälta smöret och chokladen i bunken med gulorna. Vispa ihop smeten med en handvisp. 
Tillsätt lite av mjölmixen i taget, vispa. 
6. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret tills smeten är fast. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det rinner. Ta en slickepott och rör ner äggvitorna i chokladsmeten. Rör om försiktigt med en slickepott. 
7. Häll smeten i en smörad form, ca  27 cm.
8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. 
 
Låt kakan svalna och stå i kylskåp i några timmar före servering. 
 
* Använd laktosfria alternativ så är kakan även fri från laktos.
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
 
Kram Tina
Lämna kommentar publicerat i kladdkakor
Taggar: Tinas glutenfria, choklad, glutenfri, glutenfria, glutenfritt, kladdkaka, laktosfritt, mint, mintkladdkaka