Fiskgratäng med creme fraiche, dill & västerbottenost

 
 
Igår blev det denna goda fiskgratäng med creme fraiche, dill & västerbottenost till middag. Riktigt smarrigt! :) 
 
 
 
 
 
 
Fiskgratäng med creme fraiche, dill & västerbottenost
 
Ingredienser
 
Torsk 
2 dl creme fraiche*
1 tsk dijonsenap
1 msk hummerfond
1/2 dl dill
2 tsk hackad persilja
1/2 dl matlagningsgrädde*
2 nypor dragon
Citronpeppar
Salt
1 tomat
ca. 1 1/2 dl riven västerbottenost
1 msk maizena ljus redning
 
Gör så här 
 
1. Ställ in ugnen på 225 grader.
2. Lägg torsken i en smord ugnsform & salta.
3. Blanda creme fraichen, hummerfonden & matlagningsgrädden med alla kryddor i en skål. Rör om och tillsätt maizena. Häll som ett täcke över den frysta torsken. 
4. Skär tomaten i skivor och lägg på fisken. Strö västerbottenosten över fisken.
5. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca. 40 min. 
 
*Använd laktosfria alternativ för att gratängen laktosfri.
 
Servera med nykokt färskpotatis. 
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
Kram Tina
En kommentar publicerat i Fisk
Taggar: Tinas glutenfria, fisk, fiskgratäng, fiskgratäng med creme fraiche, dill & västerbottenost, glutenfritt, laktosfritt, middag, middagstips, torsk