Älgkött

 
Stekt älgkött med potatis, bearnaise & en god sallad är en utav mina absoluta favoriträtter. Är så tacksam för att vi har en jägare i familjen så att vi får detta goda kött! :) 
 
 
 
 
 
 
 
Älgkött
 
Ingredienser
 
ca. 800 g älgkött
ca 1 dl vatten
1 köttbuljongstärning
1 tsk viltfond
1 vitlöksklyfta
Persillade
Salt
Vitpeppar
 
Gör så här
 
1. Skär älgköttet i ca. 1/2 cm tjocka skivor. Ibland är det svårt att få jämna skivor, börja då med att steka dem tjockare skivorna av köttet så att det får puttra längre. 
2. Stek älgköttet i en stekpanna, i ca 2-3 min. på varje sida. Krydda.
3. Häll ner det stekta köttet i en gryta innehållande vatten, viltfond, vitlöksklyftan & köttbuljongtärningen. Låt köttet puttra på låg värme, under lock, i ca. 1-1 1/2 timme från det att allt kött är stekt och ligger i grytan. 
 
Hoppas det ska smaka! 
 
 
 
 
Kram Tina
Lämna kommentar publicerat i Älgkött
Taggar: Tinas glutenfria, glutenfritt, kött, laktosfritt, middag, middagstips, älgkött