Älgkött
Stekt älgkött med potatis, bearnaise & en god sallad är en utav mina absoluta favoriträtter. Är så tacksam för att vi har en jägare i familjen så att vi får detta goda kött! :)
Älgkött
Ingredienser
ca. 800 g älgkött
ca 1 dl vatten
1 köttbuljongstärning
1 tsk viltfond
1 vitlöksklyfta
Persillade
Salt
Vitpeppar
Gör så här
1. Skär älgköttet i ca. 1/2 cm tjocka skivor. Ibland är det svårt att få jämna skivor, börja då med att steka dem tjockare skivorna av köttet så att det får puttra längre.
2. Stek älgköttet i en stekpanna, i ca 2-3 min. på varje sida. Krydda.
3. Häll ner det stekta köttet i en gryta innehållande vatten, viltfond, vitlöksklyftan & köttbuljongtärningen. Låt köttet puttra på låg värme, under lock, i ca. 1-1 1/2 timme från det att allt kött är stekt och ligger i grytan.
Hoppas det ska smaka! ♡