Blåbärsrutor

 
Dessa blåbärsrutor bakade jag till min födelsedag. Blir det kakor över är det perfekt att frysa in dessa och ta fram en stund före servering. Hoppas du ska tycka om dem :)
 
 
 
 
 
 
Blåbärsrutor
 
Ingredienser
 
1/2 dl strösocker
4 dl semper fin mix
1 ägg
1 msk bakpulver
150 g margarin/smör*
ca. 2 dl blåbär
 
Topping
 
3 1/2 dl havregryn (ren havre)
3/4 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
75 g margarin/smör*
 
Gör så här
 
1. Ställ in ugnen på 225 grader.
2. Skär margarinet/smöret i tärningar och häll ner i en matberedare tillsammans med mixen, strösockret och bakpulvret. Tillsätt ägget och blanda runt i matberedaren, till en slät deg. 
3. Tryck ut degen i en insmord form, ca. 20*30cm. Strö ut blåbären över degen.
4. Blanda havregryn, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Smält smöret och tillsätt i bunken med toppingen. Rör runt med en slev alternativt vispa lite försiktigt med en el-visp. 
5. Strö över toppingen över sylten på kakan. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca. 25 min. 
6. Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylen i några timmar före servering. 
 
*Använd laktosfria alternativ för att göra kakan laktosfri.
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
Kram Tina
Lämna kommentar publicerat i Fikabröd
Taggar: Blåbärsrutor, baka glutenfritt, blåbär, fika, glutenfritt, laktosfri, laktosfritt