Mastig chokladkaka

 
I helgen var min syster på besök hos oss, jag hade lovat henne att baka något chokladigt & här är reslultatet. :) Hittade ett icke glutenfritt recept, på mitt kök, som fick ligga till grund för denna glutenfria chokladkaka. Den blev fantastiskt god! :) Hoppas att du också tycker om den! Kanske blir det lite chokladkaka till fika i påsk? :)
 
 
 
 
 
 
 
Mastig chokladkaka
 
Ingredienser
 
5 ägg
3 1/2 dl rårörssocker
1 krm salt
125 g smör*
200 g 70 % choklad*
1 3/4 dl semper fin mix
1/2 krm xanthan gum
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2/3 dl creme fraiche 
 
Gör så här
 
1. Ställ in ugnen på 175 grader. Smörj in en springform med löstagbar kant, ca. 24 cm i diameter.
2. Vispa ihop ägg & rårrörssocker, vispa med en el-visp i ca. 4-5 min. tills smeten blir riktigt fluffig. Tillsätt mix, bakpulver, xanthan gum & kakao i smeten. Häll i lite av mixen i taget. 
3. Smält smöret och chokladen tillsammans i en kastrull. Häll ner i smeten. Tillsätt creme fraichen. 
4. Grädda chokladtårtan i nedre delen av ugnen i ca. 30 min. Låt kakan stå svalt och servera den efter några timmar. 
 
 
 
 
 
*Använd laktosfria alternativ för att göra kakan laktosfri. 
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
Kram Tina
En kommentar publicerat i Choklad, Dessert;
Taggar: Tinas glutenfria, baka glutenfritt, choklad, chokladkaka, glutenfri, glutenfritt, glutenfritt, laktosfritt, mastig chokladkaka, påsk