Äppelpaj i glas
Igår blev det äppelpaj i glas till efterrätt, en lite roligare variant av smulpaj. :)

Äppelpaj i glas, 4 port.
Ingredienser:
ca. 50-75 g smör/margarin*
ca 1 msk kanel
1 skalat äpple
2 dl havregryn, ren havre
ca 1/2-1 dl vaniljsås
Gör så här:
1. Ställ in ugnen på 150 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Häll i havre i en bunke tillsammans med 2/3 av kanelen och det smälta smöret. Blanda runt med en sked.
4. Skär äpplet i små tunna tärningar och krydda med ca. 1/3 msk kanel.
5. Häll havreblandningen och äppeltärningarna i en ugnsform. Grädda längst ner i ugnen i ca. 40 min. Låt svalna.
6. Ta fram fyra coctailglas. Fyll botten på glasen med havreblandningen, äppeltärningarna och sedan vaniljsås. Varva tills glasen är fyllda.
*Använd ett laktosfritt alternativ så är pajen även fri från laktos.

Hoppas det ska smaka ♡
Ha en fin lördag ♡