Äppelpaj i glas

 
 
Igår blev det äppelpaj i glas till efterrätt, en lite roligare variant av smulpaj. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Äppelpaj i glas, 4 port.
 
Ingredienser:
 
ca. 50-75 g smör/margarin*
ca 1 msk kanel
1 skalat äpple
2 dl havregryn, ren havre
ca 1/2-1 dl vaniljsås
 
Gör så här:
 
1. Ställ in ugnen på  150 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. 
3. Häll i havre i en bunke tillsammans med 2/3 av kanelen och det smälta smöret. Blanda runt med en sked.
4. Skär äpplet i små tunna tärningar och krydda med ca. 1/3 msk kanel. 
5. Häll havreblandningen och äppeltärningarna i en ugnsform. Grädda längst ner i ugnen i ca. 40 min. Låt svalna.
6. Ta fram fyra coctailglas. Fyll botten på glasen med havreblandningen, äppeltärningarna och sedan vaniljsås. Varva tills glasen är fyllda. 
 
*Använd ett laktosfritt alternativ så är pajen även fri från laktos.
 
 
 
 
 
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
Ha en fin lördag ♡