Inbakad tacopizza

 
 


 
Inbakad tacopizza, ca. 4 mindre pizzor. 
 
Ingredienser:
 
4 dl mjölk*
50 g jäst
3/4 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 1/5 dl bovetemjöl 
1 dl jyttemjöl, original
1 dl rismjöl
3 msk rapsolja
2 krm salt
 
Tacofyllning:
 
ca. 300 g tacofärs
2 dl creme fraiche* 
1/2 dl majs
3 msk tacosås, medium
 
ca. 100 g riven ost*
oregano
basilika
pizzasås 

 
 
Gör så här:
 
1. Smula ner jästen i en matberedare/assistent.
2. Värm mjölken till ca 37 grader. 
3. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Tillsätt alla torra ingredienser och oljan, ta lite mjöl i taget. Låt matberedaren/assistenten jobba i ca 5 min. 
5. Låt degen jäsa i bunken, under en bakduk, i ca. 40 min. 
6. Dela in degen i ungefär 8 bollar. Lägg ett bakplåtspapper på en bänk, häll på lite bovetemjöl över degen och kaveln. Kavla sedan ut 4 av bullarna till 4 tunna bottnar. Spara dem resterande fyra till senare.
7. Blanda tacofärsen, creme fraichen, tacosåsen och majsen i en kastrull på låg värme tills blandningen värmts upp. 
7. Smeta på pizzasås, riven ost, tacofyllningen och kryddor på bottnarna. 
8. Mjöla in händerna med lite bovetemjöl. Platta ut dem fyra bollarna, som återstår av degen, med händerna. Platta ut dem till ungefär lika stora bottnar som tidigare. Lägg bottnarna som lock över dem klara pizzorna. Vik upp kanterna, så att bottnarna sätts ihop.
9. Grädda bottnarna  mitt i ugnen i ca 10-15 min. 
 
 
* Använd laktosfritt alternativ så blir pizzan laktosfri.
 
 
Hoppas det ska smaka ♡
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Pizza & pajer
Taggar: Tinas glutenfria, glutenfria, glutenfritt, inbakad pizza, pizza, tacopizza