Ugnsstekt kycklingfilé med currysås

 
 


 
 
Ugnsstekt kycklingfilé med currysås, 4 port. 
 
Ingredienser
 
4 st kycklingfiléer, lite lätt frusna.
 
Marinad:
 
Curry
1 nypa dragon
Svartpeppar
Persillade
ca 1 msk Sojasås
ca 1 msk Honung
ca 1/2 dl Matolja
 
Currysås:
 
4 dl vispgrädde*
ca 3 msk maizena ljus redning
2 msk kycklingfond
ca 1 1/2 msk curry
 
Gör så här:
 
1. Ställ in ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop marinaden, häll i oljan sist av allt. Häll ner marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklingen i påsen. Blanda runt marinaden så att all kyckling får marinad.
3. Lägg kycklingen i en insmord ugnsform och grädda i mitten av ugnen i ca. 40-45 min. tills kycklingen är helt genomstekt, inte det minsta rosa. 
4. Koka upp grädden tillsammans med kycklingfonden och curryn i en kastrull. Rör om under tiden som såsen kokas upp. Tillsätt lite av redningen i taget, så att inte såsen blir för tjock. 
 
Servera tillsammans med nykokt ris och en god sallad. :)
 
* Använd laktosfria alternativ så är såsen även laktosfri.
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Kyckling
Taggar: currysås, glutenfri, glutenfritt, kyckling, laktosfritt, middag, middagstips, äggfritt