Ugnsstekt kycklingfilé med currysås

Ugnsstekt kycklingfilé med currysås, 4 port.
Ingredienser
4 st kycklingfiléer, lite lätt frusna.
Marinad:
Curry
1 nypa dragon
Svartpeppar
Persillade
ca 1 msk Sojasås
ca 1 msk Honung
ca 1/2 dl Matolja
Currysås:
4 dl vispgrädde*
ca 3 msk maizena ljus redning
2 msk kycklingfond
ca 1 1/2 msk curry
Gör så här:
1. Ställ in ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop marinaden, häll i oljan sist av allt. Häll ner marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklingen i påsen. Blanda runt marinaden så att all kyckling får marinad.
3. Lägg kycklingen i en insmord ugnsform och grädda i mitten av ugnen i ca. 40-45 min. tills kycklingen är helt genomstekt, inte det minsta rosa.
4. Koka upp grädden tillsammans med kycklingfonden och curryn i en kastrull. Rör om under tiden som såsen kokas upp. Tillsätt lite av redningen i taget, så att inte såsen blir för tjock.
Servera tillsammans med nykokt ris och en god sallad. :)
* Använd laktosfria alternativ så är såsen även laktosfri.
Hoppas det ska smaka ♡