Vitlöksspäckad fläskfilé & potatismos med gräslöksost

 
 
 
Igår serverades det vitlöksspäckad fläskfilé till middag här hemma. Det luktade ljuvligt från vitlöken inne i köket :)
 
 
 
 
 
 
Vitlöksspäckad fläskfilé, ca. 4 port. 
 
Ingredienser:
 
ca. 800 g fläskfilé
ca 1 msk honey chipotle barbeque sås 
Smör/margarin till stekning*
Vitlökspeppar
Salt
Chili explosion, krydda
ca. 2-3 stora vitlöksklyftor
ca. 100 g vitlöksost*
 
Gör så här: 
 
1. Ställ in ugnen på 225 grader. 
2. Putsa filén från fett och senor. 
3. Stek fläskfilén i honey chipotle och smör/margarin, tills du fått en fin gyllene yta på bägge sidor av filén. Ca 2-3 min. på varje sida. 
4. Bädda in fläskfilén i aluminiumfolie och lägg foliepaketet i en ugnssäker form. Låt fläskfilén stå i ugnen i ca. 20 min. 
5. Öppna foliepaketet och snitta försiktigt ca. 10 snitt i filén. Fyll dessa snitt med pressad vitlök och vitlöksost. Stäng sedan igen paketet och ställ in det i ugnen i ytterliggare ca. 10-20 min. Tills köttet är helt genomstekt och inte längre har en rosa färg. 
 
 
 
Potatismos med gräslöksost, ca. 4 port.
 
Ingredienser:
 
ca. 760 g skalad potatis
200 g gräslöksost (vitlöksost fungerar lika bra)*
 
Gör så här:
 
1. Koka upp potatisen i vatten i ca. 20 min. 
2. Använd en potatismosare/potatisstamp och mosa potatisen. Tillsätt osten och rör om.
 
 
 
*Använd laktosfria alternativ så är maträtten även fri från laktos.
 
 
Servera gärna med en god sallad. :)
 
 
Hoppas det ska smaka