Äppel & kanelmuffins


 





Äppel & kanelmuffins, ca 12-13 st.

Ingredienser
 
3 dl rismjöl
2 dl majsmjöl
ca 125 g smör*
2 tsk fiberhusk
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
ca  2 tsk kanel 
1 äpple
 
Garnering
 
1/2 äpple
ca. 1 1/2 krm kanel
 
Gör så här
 
1. Skär smöret i små tärningar. Häll tärningarna i en matberedare. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tillsätt alla torra ingredienser. Låt matberedaren jobba tills du fått en slät smet.
3. Tillsätt äggen i smeten.
4. Skala ett äpple och skär det sedan i små tärningar. Häll ner i matberedaren och låt äppeltärningarna fördelas över smeten. 
5. Använd två matskedar för att fylla muffinsformarna. Klicka i ungefär två matsked smet. 
6. Skala och skär äppelhalvan i skivor och lägg över smeten i formarna. Krydda lite med kanel.
7. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15-20 min. 
 
* Använd laktosfritt smör så är muffinsen även laktosfria.
 
Hoppas det ska smaka :)
Lämna kommentar publicerat i Muffins
Taggar: Tinas glutenfria, baka glutenfritt, glutenfria, glutenfritt, höst, kanel, laktosfritt, muffins, äppel & kanelmuffins, äpple