Äppel & kanelmuffins

Äppel & kanelmuffins, ca 12-13 st.
Ingredienser
3 dl rismjöl
2 dl majsmjöl
ca 125 g smör*
2 tsk fiberhusk
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
ca 2 tsk kanel
1 äpple
Garnering
1/2 äpple
ca. 1 1/2 krm kanel
Gör så här
1. Skär smöret i små tärningar. Häll tärningarna i en matberedare. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tillsätt alla torra ingredienser. Låt matberedaren jobba tills du fått en slät smet.
3. Tillsätt äggen i smeten.
4. Skala ett äpple och skär det sedan i små tärningar. Häll ner i matberedaren och låt äppeltärningarna fördelas över smeten.
5. Använd två matskedar för att fylla muffinsformarna. Klicka i ungefär två matsked smet.
6. Skala och skär äppelhalvan i skivor och lägg över smeten i formarna. Krydda lite med kanel.
7. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15-20 min.
* Använd laktosfritt smör så är muffinsen även laktosfria.
Hoppas det ska smaka :)