Kladdmuffins

 
 
Kladdmuffins, ca 10-12 st.
 
Ingredienser:
 
100 g 70 % choklad*
1 1/2 dl lailas blå mix
2 ägg
2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 g smör*
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mindre bitar av chokladen. 
2. Tillsätt alla torra ingredienser och vispa ner det direkt i kastrullen. Tänk på att inte hälla i allt mjöl samtidigt, ta lite i taget och vispa så det inte blir klumpar.
3. Knäck äggen i ett glas. Ta av kastrullen från plattan, häll i ett ägg i taget och vispa runt. Ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan i ca 2 min. 
4. Ställ muffinsformar på en plåt och fyll dem till hälften med smet. 
5. Grädda muffinsen i ugnen i ca 10-15 min. Beroende på hur kladdiga du vill ha dem :)
 


 
* Använd laktosfria alternativ så blir muffinsen laktosfria.
 
Servera gärna med en klick grädde, färska bär eller frukt. :)
 
Lycka till! ♡
 
#1 - - Anonym:

Är detta samma kladdkake recept som du bakade i veckan? Ser platt ut om man jämför med de på instagram? Kram

Svar: Det är precis samma, bara fotat ur olika vinklar. :) Super gott! Kram
Tinas glutenfria