Kladdmuffins

Kladdmuffins, ca 10-12 st.
Ingredienser:
100 g 70 % choklad*
1 1/2 dl lailas blå mix
2 ägg
2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 g smör*
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mindre bitar av chokladen.
2. Tillsätt alla torra ingredienser och vispa ner det direkt i kastrullen. Tänk på att inte hälla i allt mjöl samtidigt, ta lite i taget och vispa så det inte blir klumpar.
3. Knäck äggen i ett glas. Ta av kastrullen från plattan, häll i ett ägg i taget och vispa runt. Ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan i ca 2 min.
4. Ställ muffinsformar på en plåt och fyll dem till hälften med smet.
5. Grädda muffinsen i ugnen i ca 10-15 min. Beroende på hur kladdiga du vill ha dem :)

* Använd laktosfria alternativ så blir muffinsen laktosfria.
Servera gärna med en klick grädde, färska bär eller frukt. :)
Lycka till! ♡
Är detta samma kladdkake recept som du bakade i veckan? Ser platt ut om man jämför med de på instagram? Kram