Salamipaj med brieost

 
Jag passade på att göra två stycken pajer samtidigt, därför använde jag mig av aluminiumformar. Det är perfekt att kunna frysa ner lite paj, så att det finns mat i frysen. Passar perfekt om du ska ha kalas och servera någon lättare måltid. :)
 
 
 
 
 
Salamipaj med brieost
 
Ingredienser:
 
Pajdeg, till två pajer ca 23 cm.
 
4 dl Sempers mix med fiber
2 msk vatten
2,5 dl kesella
75 g smör
 
 
Fyllning:
 
120 g salami
Ca 200 g brieost
1 tomat
 
Äggstanning:
 
3 ägg
2 1/5 dl mjölk
Salt 
Svartpeppar
 
Gör så här:
 
1. Blanda ihop smör och mjöl till en gryning massa med hjälp av en matberedare eller el-visp med degkrokar. 
2. Smöra in en pajform och sätt ugnen på 225 grader.
3. Tillsätt kesellan och vattnet.
4. Tryck ut degen i pajformen med händerna eller med hjälp av en sked.
5. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
6. Skär salamin i små tärningar. Häll sedan ner i pajskalet.
7. Skär brieosten i tunna skivor och lägg i pajskalet. Spara lite av osten till toppen. 
8. Skär tomaten i tunna skivor och lägg ovanpå salamin och brieosten. Lägg sedan några av dem sparade skivorna brieost över. 
9. Vispa ihop ägg och mjölk till äggstanningen. Krydda med salt och peppar.
10. Låt pajen gräddas mitt i ugnen i ca 40 minuter.
 
Servera med en god sallad. :)
 
Hoppas det ska smaka