Williamtårta

 
Om några dagar fyller min kära mamma år, så igår bakade jag en tårta för att överraska henne. :) 
 


 
 
 
 
Williamtårta
 
Tårtbotten: 
 
Ingredienser:
 
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl semper fin mix
1 1/2 tsk bakpulver
 
Fyllning:
 
ca 4 dl marsankräm (jag fuskade och använde ekströms :) *
ca 5 1/2 dl vispgrädde*
ca 2 tsk päronarom
2 krm grön karamellfärg
 
Topping:
 
1 marsipanlock
ca 300 g mörk bakchoklad*
 
Gör så här:
 
1. Ställ in ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt, vispa i ca 2-3 minuter. Tillsätt mixen, lite i taget och bakpulver. Vispa ihop smeten.
3. Smörj in en bakform, ca. 27 cm. Grädda botten längst ner i ugnen i ca. 30 min. Låt kakan svalna.
4. Vispa ihop marsankrämen, låt stå svalt. 
5. Häll vispgrädden i en bunke, tillsätt aromen och den gröna karamellfärgen. Vispa grädden.
6. Skär tårtbotten i tre delar. Fyll de två understa lagren med marsankrämen. Toppa den översta botten med pärongrädden, låt det bli en kulle av grädden i mitten av tårtan.
7. Täck över tårtan, försiktigt, med marsipanlocket. 
8. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Låt chokladen svalna lite. Använd en slickepott/pensel och smeta ut chokladen över marsipanlocket. 
 


 
Låt tårtan stå i kylskåpet fram till serveringen.
 
* Använd laktosfria alternativ så är tårtan även laktosfri. :) 
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Tårtor
Taggar: choklad, finmix, glutenfri, glutenfritt, laktosfri, laktosfritt, marsipan, päron, tårta, williamtårta