Williamtårta
Om några dagar fyller min kära mamma år, så igår bakade jag en tårta för att överraska henne. :)

Williamtårta
Tårtbotten:
Ingredienser:
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl semper fin mix
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
ca 4 dl marsankräm (jag fuskade och använde ekströms :) *
ca 5 1/2 dl vispgrädde*
ca 2 tsk päronarom
2 krm grön karamellfärg
Topping:
1 marsipanlock
ca 300 g mörk bakchoklad*
Gör så här:
1. Ställ in ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt, vispa i ca 2-3 minuter. Tillsätt mixen, lite i taget och bakpulver. Vispa ihop smeten.
3. Smörj in en bakform, ca. 27 cm. Grädda botten längst ner i ugnen i ca. 30 min. Låt kakan svalna.
4. Vispa ihop marsankrämen, låt stå svalt.
5. Häll vispgrädden i en bunke, tillsätt aromen och den gröna karamellfärgen. Vispa grädden.
6. Skär tårtbotten i tre delar. Fyll de två understa lagren med marsankrämen. Toppa den översta botten med pärongrädden, låt det bli en kulle av grädden i mitten av tårtan.
7. Täck över tårtan, försiktigt, med marsipanlocket.
8. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Låt chokladen svalna lite. Använd en slickepott/pensel och smeta ut chokladen över marsipanlocket.

Låt tårtan stå i kylskåpet fram till serveringen.
* Använd laktosfria alternativ så är tårtan även laktosfri. :)
Hoppas det ska smaka ♡