Älgkebab med ris

 
Älgkebab med ris 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
ca. 500 g älgkött/älgskav
1 msk honey chipotle barbeque
4 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 köttbuljongstärning
1/2 msk Santa maria, viltkrydda
Svartpeppar
Salt
 
 
 
1. Ta fram älgköttet ur frysen, lägg i vatten och låt tina i ca 1 timme.
2. Skär älgköttet i tunna, tunna skivor och dela skivorna i mindre bitar.
3. Smält smöret i en stor gryta/kastrull.Tillsätt älgskavet och låt stekas tills köttet är genomstekt. 
4. Skär den gula löken i skivor och häll ner tillsammans med älgskavet. 
5. Tillsätt vatten, honey chipotle barbecue, en hel vitlöksklyfta,  köttbuljongstärningen och kryddor.
6. Låt puttra på plattan en stund så att köttet drar åt sig alla smakerna. 
 7. Häll av den vätskan som finns kvar och ta ur vitlöken innan servering.
 
Servera tillsammans med en god sallad, kokt ris och en vitlökssås. Vitlökssåsen hittar ni i ett annat blogginlägg, sök på vitlökssås så hamnar ni rätt. :)
 
Smaklig måltid! 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Älgkött
Taggar: glutenfri, glutenfritt, kebab, laktosfritt, middagstips, ris, älgkebab, älgkött