Älgskavsgryta

 
Vi har turen att ha en jägare i familjen, så vi äter en del älgkött. Ikväll kände jag för att testa någonting nytt, resultatet blev denna älgskavsgryta med kantareller. Blev riktigt nöjd. Har du inte tillgång till älgkött så fungerar det säkert lika bra med något annat kött, renskav skulle t.ex. fungera väldigt bra. 
 
 
Ingredienser
 
Ca 800 g fryst älgkött
2 msk Viktkrydda, santa Maria
300 g kantareller
2 msk messmör
Ca 1 1/2 dl créme fraiche 
200 g kavli kantarellost
1 gul lök
1 msk oxfond 
1/2 msk soja
Salt 
Svartpeppar
Smör till stekning
 
1. Ta fram älgköttet ur frysen, lägg i vatten och låt tina i ca 1 timme.
2. Skär älgköttet i tunna, tunna skivor och dela skivorna i mindre bitar.
3. Smält smöret i en stor gryta/kastrull. Tillsätt älgskavet och låt stekas tills köttet är genomstekt. 
4. Häll ner kantarellerna i grytan.
5. Skär den gula löken i små tärningar. Tillsätt sedan i kastrullen. 
6. Tillsätt resten av ingredienserna och låt grytan stå och puttra i ca 20 min.
 
Servera grytan med kokt ris och en god sallad. 
 
Smaklig måltid! :)