Chokladpraliner

Praliner med kardemumma
ca 45 st
500g choklad
1,5dl vispgrädde
2 tsk kardemumma
1. Smält 300g av chokladen, pensla sedan pralinformarna (en rund sillikonpensel fungerar toppen).
2. Låt sedan formarna med pralinerna stelna i kylskåpet och spara den smälta chokladen som blev över till botten.
3. Använd de resterande 200g chokladen och smält den i vispgrädden. Om du hackar chokladen smälter det fortare.
4. Tillsätt 2tsk kardemumma. Rör om ganachen och låt den koka upp.
5. Hämta sedan sillikonformarna med pralinskalet och fyll dessa med ganachen, lämna en bit kvar till kanten för botten. För mig fungerar det bäst att fylla formerna med en tesked.
6. Ta sedan det som är kvar av den smälta chokladen och fyll formen upp till kanten.
7. Sedan låter du pralinerna stå svalt i kylskåpet tills chokladen har stelnat!
Lycka till! :)