Fläskfilé med vitlök och parmesan

 
 
 
 
 
Fläskfilé med vitlök och parmesan, ca 4 port.
 
Ingredienser:
 
Ca 1 kg fläskfilé/ytterfilén
Ca 1 tsk soja 
4 dl créme fraiche vitlök
Ca 1/2 dl finhackad purjolök 
Vitlökspeppar
1/2 (ca 100 g) riven parmesanost 
2 msk vispgrädde 
 
Smör eller olja till stekning.
 
1. Putsa fläskfilén/ytterfilén från senor och fett. Skär sedan fläskfilén/ytterfilén i strimlor. 
2. Stek fläskfilén/ytterfilén tills den är genomstekt.Tillsätt den finhackade purjolöken, sojan och krydda med vitlökspeppar.
3. Tillsätt creme fraiche, grädde och den rivna parmesanosten. Låt såsen stå och puttra i ca 10-15 min.
 
Serveras med kokt ris eller glutenfri pasta. :)
 
Hoppas det ska smaka! :)
3 kommentarer publicerat i Alla hjärtans dag, Kött;
Taggar: creme fraiche, fläskfilé, fläskytterfile, glutenfri, glutenfria, glutenfritt, vispgrädde, vitlök
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D

#2 - - Caroline:

Vad gott det såg ut! Det måste jag prova :)

Svar: Det är riktigt gott och smakar mycket vitlök :) Så gott! Hoppas du gillar det! :) Ha en fortsatt trevlig helg!
Tinas glutenfria

#3 - - Jenny:

Låter supergott, ska absolute testa detta. Men jag undrar vilken mängd parmesanost ska det va, dl?

Svar: Vad roligt att du tyckte om det. :) Jag använde ungefär 100 g parmesan. Lycka till :)
Tinas glutenfria