Strimlad fläskfilé i gräddsås

 
I helgen bjöd jag mina föräldrar på denna goda middag. Hoppas du ska tycka om den! :)
 
 
 
 


 
 
 
 
Strimlad fläskfilé i gräddsås, ca 4-5 port.
 
Ingredienser
 
ca 700 g fläskfilé/fläskytterfilé
ca 1/2 purjolök
1 röd paprika
ca 200-250 g färska champinjoner
140 g bacon
ca 6 dl matlagningsgrädde*
1 msk oxfond
1 köttbuljongstärning
1 msk oxfond
Svartpeppar
 
Gör så här
 
1. Putsa fläskfilén/ytterfilén från senor och fett. Skär sedan fläskfilén/ytterfilén i strimlor. 
2. Stek fläskfilén/ytterfilén tills den är genomstekt, ca. 10 min. på medelhög värme. Lägg dem stekta strimlorna i en skål.
3. Skär baconet i små strimlor. Stek dessa knaperstekta i ca. 5-10 minuter. Lägg det färdigstekta baconet på en bit papper och låt det överflödiga fettet rinna av. 
4. Skär champinjonerna & purjolöken i tunna skivor. Skär paprikan i stavar. Stek grönsakerna i lite smör i ca. 10 min. Tillsätt fläskfilé/ytterfilé, matlagningsgrädde, oxfond, köttbuljongstärning och krydda med svartpeppar.
5. Låt såsen stå och puttra i ca 10-15 min. häll sedan ner baconet i stekpannan och låt såsen puttra i ytterliggare ca. 5 min. 
 
Servera måltiden med ris & en god sallad. :)
 
* Använd laktosfritt alternativ för att göra maträtten fri från laktos.
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Fläskfilé
Taggar: Tinas glutenfria, bacon, champinjoner, fläskfilé, laktosfritt, middagstips, paprika, purjolök, strimlad fläskfilé i gräddsås