Potatisbröd
Ibland kan vissa glutenfria mjöler vara svåra att få tag på, jyttemjöl går att beställa här & durramjöl här. Hoppas att du tycker om brödet! :)

Potatisbröd
Ingredienser
100 g smör*
1 msk fiberhusk
50 g jäst
400 g jyttemjöl, original + lite extra till utbakning & topping
300 g durramjöl
2 msk chiafrön
1 dl mörk sirap
1 dl hirsflingor
1 msk anis, mortlad
1 msk fänkål, mortlad
3 kokta & pressade potatisar
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl pumpakärnor
6 dl mjölk*
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm blandningen till ca. 37 grader.
2. Smula jästen i en hushållsassistent. Häll ner fiberhusken & mjölkblandningen. Låt assistenten arbeta till jästen lösts upp. Låt stå och jäsa i ca. 10 min.
3. Tillsätt alla torra ingredienser, häll i lite av mjölet i taget. Häll i sirap & den pressade potatisen. Låt hushållsassistenten arbeta degen i ca. 5 min.
4. Låt degen jäsa i rumstemperatur under en bakduk i ca. 1 timme.
5. Ställ in ugnen på 225 grader.
6. Forma brödet till ca. 12 stycken bullar. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö lite jyttemjöl över bullarna.
7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20 min.
*Använd laktosfria alternativ för att göra brödet laktosfritt.
Hoppas det ska smaka ♡