Potatiskaka
Igår lyxade vi till det lite med en pepparstek, potatiskaka och hemgjord bearnaise till mello-middag. :) Det var första gången vi testade på att göra bea själva, det var riktigt roligt att prova på och ett riktigt bra samarbete.

Potatiskaka, 4 port.
Ingredienser:
6 potatisar
2 dl creme fraiche*
1 dl västerbottenost
Salt
Peppar
Topping:
1 dl västerbottenost
Gör så här:
1. Ställ in ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop creme fraichen med kryddor och västerbottenost.
3. Skala och riv potatisen grovt. Blanda sedan i creme fraichen.
4. Fyll små formar, ca 11 cm, med potatisröran. Grädda sedan i ugnen i ca. 40-45 min, tills potatisen är helt genomstekt.
*Använd laktosfritt alternativ så är potatiskakan även fri från laktos.
Receptet till bearnaisen hittar du här: http://www.recept.nu/erik-lallerstedts-bearnaisesas
Hoppas det ska smaka ♡
Mums :D