Potatiskaka

 
Igår lyxade vi till det lite med en pepparstek, potatiskaka och hemgjord bearnaise till mello-middag. :) Det var första gången vi testade på att göra bea själva, det var riktigt roligt att prova på och ett riktigt bra samarbete. 
 
 
 
 
 
Potatiskaka, 4 port.
 
Ingredienser:
 
6 potatisar
2 dl creme fraiche*
1 dl västerbottenost
Salt
Peppar
 
Topping:
 
1 dl västerbottenost
 
 
Gör så här: 
 
1. Ställ in ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop creme fraichen med kryddor och västerbottenost.
3. Skala och riv potatisen grovt. Blanda sedan i creme fraichen. 
4. Fyll små formar, ca 11 cm, med potatisröran. Grädda sedan i ugnen i ca. 40-45 min, tills potatisen är helt genomstekt. 
 
*Använd laktosfritt alternativ så är potatiskakan även fri från laktos. 
 
Receptet till bearnaisen hittar du här: http://www.recept.nu/erik-lallerstedts-bearnaisesas
 
 
 
Hoppas det ska smaka 
En kommentar publicerat i Middagstips, potatis;
Taggar: creme fraiche, glutenfri, glutenfritt, laktosfri, laktosfritt, potatis, potatiskaka, västerbottenost
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums :D