Praliner

 
Som ni säkert har anat så älskar jag choklad. En vän sa en gång att jag borde fått namnet choklad, det säger en hel del om mig. :) Dessa praliner är perfekta att ge bort som present till någon du tycker om. Jag tog en kartongbit, klippte till den, lindade in den i aluminiumfolie, la pralinerna på plattan och virade in dem i cellofan. :)
 
 
 



 
 
 
Praliner med amarula
ca 15 st
 
Ingredienser:
 
ca 300g ljus choklad
 
Ganachen:
1/2 dl amarula

 
 
Gör så här: 
 
1. Smält 200g av chokladen över ett vattenbad, pensla sedan pralinformarna (en rund sillikonpensel fungerar toppen). Låt sedan formarna med pralinerna stelna i kylskåpet/frysen och spara den smälta chokladen som blev över till botten. 
 
2. Under tiden som pralinformarna står i kylen/frysen och stelnar är det dags att förbereda ganachen. Smält 100 g av chokladen tillsammans med amarulan över ett vattenbad. Om du hackar/bryter chokladen i mindre bitar så smälter det fortare. Låt stå i vattenbadet och rör om, tills chokladen har smält.
 
3. Hämta sedan sillikonformarna med pralinskalet och fyll dessa med ganachen, lämna en bit kvar till kanten för botten. För mig fungerar det bäst att fylla formerna med en tesked.
 
6. Ta sedan det som är kvar av den smälta chokladen och fyll formen upp till kanten med hjälp av en tesked.
 
7. Sedan låter du pralinerna stå svalt i kylskåpet/frysen tills chokladen har stelnat! 
 
 


 
Lycka till! :)
 
Hoppas det ska smaka 
Lämna kommentar publicerat i Choklad, Jul;
Taggar: amarula, choklad, chokladpraliner, ganache, glutenfria, glutenfritt, praliner