Kalljästa ostfrallor

 
 
 
 
 
 
 
Kalljästa ostfrallor
 
Ingredienser
 
25 g jäst
5 1/2 dl mjölk*
1 1/2 msk psylliumfröskal
ca 600 g semper grov mix
3 msk ljus sirap
1 tsk xanthan gum
1 msk chiafrön
2 msk krossade linfrön
1 dl riven ost
 
Topping
 
Ca 60 g Riven ost
Matolja
 
Gör så här
 
Kvällen dag 1:
 
1. Smula jästen i en hushållsassistent, tillsätt den kalla mjölken och psylliumfröskal. Låt assistenten arbeta tills jästen har lösts upp. Låt jäsa i ca. 10 min.
2. Tillsätt dem torra ingredienserna, häll i lite av mjölet i taget. Tillsätt sedan matolja & sirap. Låt assistenten arbeta degen i ca. 10-15 min. 
3. Täck över bunken med plastfolie och ställ sedan in den i kylskåpet över natten. (ca. 12 timmar).
 
Morgon, dag 2:
 
4. Ställ in ugnen på 225 grader.
5. Plocka ut bunken ur kylskåpet och låt den jäsa i rumstemperatur i ca. 20 min.
6. Mjöla in händerna och forma sedan brödet till ca. 14 st. bullar. 
7. Pensla brödet med matolja och strö över lite riven ost. 
8. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 15 min. 
 
 
*Använd laktosfritt alternativ för att göra brödet laktosfritt.
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Matbröd
Taggar: Tinas glutenfria, frukost, glutenfritt, glutenfritt bröd, kalljästa ostfrallor, laktosfritt, nybakat, ostfrallor