Lax i ugn med dill, citron och grädde

  
 
 
 
 
  
Lax i ugn med dill, citron och grädde, 4 port.
 

Ingredienser
 
ca 1, 3 kg färsk lax, benad 
5 dl vispgrädde*
ca 1 dl dill
1 citron
ca 1 dl västerbottenost
Citronpeppar
Salt
 
 
Gör så här
 
1. Ställ in ugnen på 200 grader.
2.Filéa laxen. Lägg laxfiléerna i en ugnsform, du behöver inte smörja formen då laxen är så fet i sig.
3. Skär 2/3 av citronen i skivor. Spara den sista biten till senare.
4. Salta filéerna och strö över dillen. Häll på vispgrädden.
5. Strö över västerbottenosten över laxen. Lägg över citronskivorna och pressa den sista biten av citronen över laxen. Krydda med citronpeppar.
6. Tillaga laxen mitt i ugnen i 15 min. 
7. Höj temperaturen i ugnen till 225 grader och låt laxen tillagas i ytterliggare 15-20 min. 
 
 
* Använd laktosfritt alternativ för att göra rätten laktosfri.
 
Hoppas det ska smaka 
 
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Fisk
Taggar: Lax i ugn med dill, citron och grädde, Tinas glutenfria, fisk, glutenfritt, laktosfri, laktsofritt, lax, middag, middagstips