Lövbit

Lövbit
Ingredienser
Smör till stekning (använd laktosfritt för att göra rätten laktosfri)
ca. 700 g nötfärs
2 krm smoked paprikapulver
1 krm chilipulver
1/2 krm vitlökspulver
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Gör så här
Börja med att blanda ihop kryddorna i en mugg och rör om med en sked.
Dela nötfärsen i 6 delar. Riv av en bit plastfolie och lägg på en skärbräda. Ta en bit nötfärs i taget och pressa ut, på plastfolien, till ca 1/2 cm tjocka lövbitar. Jag använde händerna till att pressa ut, men kavel eller glas fungerar minst lika bra.
Stek lövbitarna på medelhög värme i ca. 2 min på varje sida & krydda.
Servera gärna tillsammans med klyftpotatis, bearnaise & en god sallad. :)
Hoppas det ska smaka ♡
Mums vad gott!