Lövbit

 
 
 
 
 

Lövbit

Ingredienser
Smör till stekning (använd laktosfritt för att göra rätten laktosfri)

ca. 700 g nötfärs
2 krm smoked paprikapulver
1 krm chilipulver
1/2 krm vitlökspulver
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar

Gör så här

Börja med att blanda ihop kryddorna i en mugg och rör om med en sked.

Dela nötfärsen i 6 delar. Riv av en bit plastfolie och lägg på en skärbräda. Ta en bit nötfärs i taget och pressa ut, på plastfolien, till ca 1/2 cm tjocka lövbitar. Jag använde händerna till att pressa ut, men kavel eller glas fungerar minst lika bra.

Stek lövbitarna på medelhög värme i ca. 2 min på varje sida & krydda.

Servera gärna tillsammans med klyftpotatis, bearnaise & en god sallad. :)

Hoppas det ska smaka ♡


 
2 kommentarer publicerat i Färsrätter
Taggar: glutenfritt, laktosfritt, lövbit, middag, middagstips, nötfärs
#1 - - Fairyland surprises:

Mums vad gott!

#2 - - Sarah:

Gott me lövbit :)

Svar: Det var väldigt gott! :)
Tinas glutenfria