Köttfärslimpa med bacon & ost

 
 
 
 
 
 
 
 
Köttfärslimpa med bacon & ost
 
200 grader
 
Ingredienser
2 dl mjölk/vatten
3 msk ren havre
2 msk fibrex
ca 750g nötfärs
140 g bacon
ca 200 g prästost 
3/4 dl vatten
1/2 tsk kalvfond
Salt & peppar
 
Gör så här
 
1. Blanda mjölk/vatten, havre och fibrex i en skål. Låt stå i ca. 10 min.
2. Klipp baconet i mindre bitar, häll ner i skålen tillsammans med nötfärsen. Krydda.
3. Lägg ett lager av färsblandningen i en smord form, ca.  20*30cm, rulla ihop några ostrullar och lägg på färsen. Lägg på ett nytt lager färsblandning och varva med ostrullar. 
4. Tillaga köttfärslimpan i ugnen på 200 grader i ca. 20 min, häll på vatten blandat med kalvfond & låt stå i ugnen i 20 min. till. Höj sedan temperaturen på ugnen till 225 grader och låt köttfärslimpan tillagas i ytterliggare 10 min. 
 
Servera gärna med kokt potatis & gräddsås.
 
Hoppas det ska smaka! 
 
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Färsrätter
Taggar: Tinas glutenfria, glutenfritt, köttfärslimpa, laktosfritt, middag, middagstips, nötfärs